Home >> Overstappen payroll

Overstappen payroll

Overstappen naar een ander payrollbureau is zeer eenvoudig. In uitzendovereenkomsten staat meestal de bepaling dat een medewerker pas na 1040 uur overgenomen mag worden. Bij payrollen is overstappen eenvoudiger omdat deze bepaling ontbreekt. De reden voor de 1040 uur bepaling is dat het uitzendbureau de kosten van de werving & selectie terug moet verdienen. Bij payroll doet u de werving en selectie zelf en is deze bepaling dan ook niet nodig.

Stappenplan overstappen payroll

Bij het switchen van payrollbureau moet u rekening houden met de volgende stappen:

  1. Het beste payrollbureau selecteren: Bent u niet meer tevreden over uw payroller? Laat u dan goed adviseren over welke payroller u nu moet kiezen. Dienstverleners zijn altijd lastig op voorhand te beoordelen. Gelukkig meten wij de klanttevredenheid bij de bij ons aangesloten payrollbureaus, zodat u precies weet naar welk payrollbureau u wilt overstappen. 
  2. Licht uw medewerkers in: Geef duidelijk aan waarom ze een nieuw payrollbureau als werkgever krijgen. Hierdoor voorkomt u dat er later vragen ontstaan.

  3. Opvragen van informatie omtrent arbeidsduur. U vraagt bij uw huidige payrollbureau de volledige informatie omtrent het arbeidsverleden van de medewerker op. Deze informatie stuurt u door aan het nieuwe payrollbureau.

  4. Nieuwe arbeidscontracten. Alle medewerkers krijgen een nieuw contract. Belangrijk hierbij is dat alle rechten van de medewerker over worden genomen.

Één van de adviseur van De Payroll Makelaar helpt u graag bij het overstappen naar een betere payroller. Vraag direct een gratis payroll advies aan.