Home >> Payroll Nieuws >> Hoog tijd voor wettelijke status payrollwerknemerHoog tijd voor wettelijke status payrollwerknemer

Advocaat B.M.W. Hunnekens schreef vandaag, 9 september, in het Financieel Dagblad dat het hoog tijd wordt dat de payrollwerknemer een wettelijke status krijgt, zoals bijvoorbeeld de uitzendkracht die ook heeft.

Uit het feit dat ruim 2% van alle banen in Nederland (circa 200.000 arbeidsplaatsen) wordt bevolkt door payrollwerknemers blijkt dat er in Nederland behoeft is aan payrolling. Payrollen is aantrekkelijk voor zowel de opdrachtgever als voor de payrollonderneming.

In het eerste halfjaar van 2013 zijn vier uitspraken gewezen waarbij rechters de payrollwerknemer meer ontslagbescherming dan de wetgever doet.

De payrollwerknemer heeft dezelfde arbeidsrechtelijke instrumenten tot zijn beschikking als de klassieke werknemer. Daarbij komt dat in de regel payrollondernemingen de rol van de werkgever wel degelijk inhoud geven. Het belang van payrollen op de arbeidsmarkt is evident. Er is echter behoefte aan een wettelijke basis die in lijn is met de huidige praktijk.

Bron: Het Financieel Dagblad, 9 september 2013Geef een reactie