Home >> Onafhankelijk payrolladvies >> Payroll voor uitzendbureaus

Payroll voor uitzendbureaus

Voor uitzendbureaus wordt payroll vaak ook back-office dienstverlening genoemd. Voor een intermediar (uitzendbureau of detacheringsbureau) is payroll immers niet enkel het verlonen van personeel.

Payroll voor uitzendbureaus is naast de verloning van het personeel, ook de voorfinanciering van de salarissen, de facturatie aan de klant, het debiteurenbeheer, de NEN certificering en een gratis vraagbaak voor advies over wet -en regelgeving. De Payroll Makelaar koopt inmiddels voor tientallen kleine uitzendbureaus, gezamenlijk payroll in.

Verloning van het personeel
Goede payroll begint voor uitzendbureaus bij de correcte en punctuele verloning van de uitzendkrachten. Een dag te laat betalen levert direct een groot aantal boze telefoontjes van uitzendkrachten op. Een payrollbureau heeft de verloning van het personeel voor het grootste gedeelte geautomatiseerd. Hierdoor worden aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd.

Voorfinanciering als uitzendbureau
Zeker voor ondernemers die een nieuw uitzendbureau beginnen, of uitzendbureaus die snel groeien is de voorfinanciering vaak een knelpunt. Tussen het moment waarop de salarissen betaalt moeten worden en de inlener de factuur betaalt zit gemiddeld 30-45 dagen. Per uitzendkracht betekent dit dus een gemiddelde voorfinanciering van ruim 1 maand salaris.

Facturatie aan de inlener
Het payrollbureau stuurt over het algemeen volledig geautomatiseerd facturen naar de inlener. Dit bespaart veel werk. Uiteraard wilt u op de factuur naast het logo van de payroller, ook uw logo hebben.

Debiteurenbeheer voor uitzendbureaus
Het risico van niet betalen ligt meestal vrijwel geheel bij het payrollbureau. Het payrollbureau zorgt dan ook voor het debiteurenbeheer. Afhankelijk van het payrollbureau worden afspraken gemaakt over het debiteurenrisico. De meest gemaakte afspraak is dat het uitzendbureau enkel risico draagt over de marge. Hiermee zorgt het payrollbureau er voor dat u als uitzendondernemer ook verantwoordelijkheidsgevoel blijft houden voor het aanbrengen van goede klanten. Vaak vinden beide partijen het ook prettig als de uitzendondernemer zelf even een belletje doet naar de inlener voordat er aanmaningen worden verstuurd. U als uitzendondernemer heeft immers de beste band met de inlener.

NEN 4400-1 certificering voor uitzendbureaus
Als uitzendbureau is de NEN 4400-1 certificering tegenwoordig bijna een must. Als klein uitzendbureau is het echter een aardige kostenpost. Reken op ongeveer €5.000-€8.000 per jaar voor de periodieke controles,  accountancykosten en lidmaatschap van de ABU of NBBU. Gebruik maken van een payrollbureaus voor intermediars is voor kleine uitzendbureaus alleen al om deze reden een logische keuze. Hiermee kunt u immers gebruik maken van de certificering van het payrollbureau.

Vraagbaak
Een payrollbureau voor intermediairs verdient op basis van een percentage van de omzet, verrekent in een omrekenfactor. Dit houdt in dat u niet voor advieskosten betaalt. Niet alleen voor uw uitzendkrachten, maar ook voor u als uitzendbureau is het payrollbureau een gratis vraagbaak voor al uw vragen over de wet -en regelgeving.

Overweegt u als uitzendbureau om zaken te gaan doen met een payrollbureau? Geef ons dan een belletje. Naast dat wij u gratis onafhankelijk adviseren over de keuze, bieden wij u ook flinke kostenbesparingen aan door gezamenlijk de payroll voor uitzendbureaus in te kopen. Geïnteresseerd? Neem dan direct contact op!