Home >> 4 redenen waarom wij u (bijna) de laagste payrolltarieven bieden

4 redenen waarom wij u (bijna) de laagste payrolltarieven bieden

  1. Minder werk: “Een extra bedrijf ertussen betekent altijd hogere payrolltarieven” horen wij geregeld.  Gelukkig is dat niet zo omdat wij een gedeelte van de taken van de payroller overnemen. Doordat wij u als klant goed geadviseerd hebben, en samen een keuze voor een payroller maken, hoeft de payroller geen salesmanager de weg op te sturen.
  2. Inkoopkracht: Het gezamenlijk inkopen biedt een enorm schaalvoordeel. Het verschil tussen een payrolltarief voor een klant van 1 medewerker of 100 medewerkers is al snel 15% van het brutoloon.
  3. Marketing: Door de hoge overheadkosten (certificeringen, kantoorgebouwen, software licenties, personeel etc.) is volume behalen is erg belangrijk voor payrollers. Om extra klanten binnen te halen wordt er dan ook flink wat marketinggeld uitgegeven. De Payroll Makelaar kiest vaak voor partijen die marketing minder belangrijk vinden dan goede service.
  4. Wij kijken welke CAO het beste bij uw situatie past. Laat u zich rechtstreeks adviseren door een payrollbureau, dan kunt u meestal maar gebruik maken van één payroll CAO. Door zowel de NBBU, ABU als  enkele bedrijfspayroll CAO’s aan te bieden kunnen wij maatwerk leveren.
  5. Lange termijn: Het laagste payrolltarief krijgen is minder belangrijk dan het laagste tarief houden. Wij blijven het functioneren van de payroller monitoren, en zorgen dat u altijd de laagste payrolltarieven blijft behouden.

Waarom bieden we dan niet de allerlaagste payrolltarieven?

Omdat het alleen goedkoper kan door kwaliteit in te leveren. Wij werken alleen samen met NEN 4400-1 gecertificeerde payrollbureaus, die wij u met een gerust hart aan kunnen bevelen.

 PS: Heeft u een offerte gekregen van een payrollbureau met een lager payrolltarief dan dat wij u aangeboden hebben? Stuur ons deze dan toe en binnen een uur krijgt u van ons te horen waar het addertje onder het gras zit.